Aktuality z klubu

Vážení modeláři,

dovolte mi za výbor klubu pár slov k aktuální situaci.

Máme za sebou náročný rok plný neočekávaných omezení kvůli situaci s Covid 19. Došlo k hromadnému rušení akcí, zavírání obchodů a omezení setkávání. Tento rok nebyl o modelařině, ale pro většinu pracujících o hororu v rámci home office a skloubení péče o děti při distanční výuce atd.

Jako jeden z členů výboru jsem si vědom toho, že jsme velmi málo informovali své členy o aktuální situaci, ale věřte, že jsme všichni řešili rodinné záležitosti, které jsou a vždy budou pro každého z nás tou nejvyšší prioritou. Alespoň touto cestou bych se vám rád jménem celého výboru omluvil za nedostatečnou informovanost.

Abychom co nejdříve vyřešili zásadní věci týkající se klubu, pokusím se vše shrnout:

  1. Dle nového nařízení: Prováděcího nařízení komise (EU) 2019/947 je třeba všechny členy klubu registrovat u ÚCL. Pro toto budu potřebovat od každého člena informace jako je tel, adresa, rodné číslo atd. Většinu těchto informací již v evidenční kartě mám, ale jsou zde stále hříšníci. Pokud chcete létat dle dojednaných pravidel platných pouze pro členy Svazu modelářů musíte se registrovat!
  2. Možnost létat od 10let (jinak 16)
  3. Létat do 300m na terénem (při dodržení všech ostatních pravidel)
  4. Nemusíte prozatím absolvovat zkoušky

Bližší informace ohledně nových pravidel by měl svaz poskytnout začátkem prosince.

  • Každý z členů si bude moci svou registraci zkontrolovat. Dám na web info jak na to, ale nejdříve musíme vyřešit příspěvky.
  • Je třeba vybrat co nejdříve členské příspěvky na rok 2021. Nebude možné jako v předešlých letech členy obvolávat a dožadovat se zaplacení. Kdo nezaplatí nebude registrován. Pokud to bude možné bylo by nejlepší platbu poslat bezhotovostně. Informace budou následovat.
  • Tento rok končí 4leté volební období výboru. Jelikož nelze uspořádat řádnou členskou schůzi budeme naše role vykonávat po nezbytně nutnou dobu (do nejbližší členské schůze).
  • Na dnešní výborové schůzi jsme odsouhlasili zrušení brigádních pokut. V tuto chvíli nikdo neví, kdy bude možné pořádat akce bez omezení. Poplatky na tento rok nebudou vyžadovány a předplacené poplatky za brigády za rok 2020 budou vráceny/odečteny z poplatku 2021. Velké poděkování patří všem, kteří letos pomáhali.
  • Vzhledem k připravovaným změnám bude třeba aktualizovat stanovy klubu. Úprava stanov je odložena do doby jmenování nového výboru.

S pozdravem za výbor klubu T. Jareš

2 komentáře u „Aktuality z klubu

  1. Ahoj Tomáši,
    prosím sdělení čísla účtu, případně variabilní symbol pro zaplacení příspěvků. Dík Jirka Kramář.

    • Právě na tom pracuji dnes se tu vše objeví.
      T.

Komentáře nejsou povoleny.