Vážení příznivci modelářských aerovleků, rádi bychom Vás pozvali na IV.ročník ,,Tahák do nebe´´na modelářském letišti ve Valech,která se koná dne 22.08.2020

Čtvrtý ročník aerovlekové soutěže kluzáků Mladoboleslavský „Tahák do nebe“ 2020 Modelářský klub Mladá Boleslav pořádá dne 22. srpna 2020 veřejnou aerovlekovou soutěž RC modelů skutečných kluzáků s minimálním rozpětím křídel 3 m. Soutěž se bude létat podle pravidel MK Mladá Boleslav. Piloti kluzáků budou soutěžit v letu na čas a přesnosti přistání. Akce se koná na modelářském letišti Valy, GPS: 50°25’40.538“N, 14°59‘3.133“E. Cílem soutěže je navázat užší kontakty mezi kluby zabývajícími se touto disciplínou, představit ostatním své modely za letu i na zemi, prezentovat tuto činnost veřejnosti, prožít příjemný den s přáteli na letišti a zalétat si v soutěžním duchu o poháry a věcné ceny. Prezence: 8:30 až 9:15 Brífing a losování pořadí startů 9:15 až 9:45 Zahájení soutěže (první start) 10:00 Předpokládané ukončení soutěže 16:00 Při prezenci bude vybíráno startovné 200,- Kč. Ze startovného se hradí provozní poplatek 20,- Kč pro vlečnou za každý platný vlek a malé občerstvení soutěžícího. Každý účastník soutěže je odpovědný za jakékoliv škody, které svou činností v průběhu soutěže způsobí. Podrobná pravidla včetně nákresu uspořádání letiště naleznete na stránkách Model klubu Mladá Boleslav. Přihlášky posílejte na adresu hradiskyz@seznam.cz Upozorňujeme zájemce o tuto soutěž, že se NELÉTÁ podle pravidel F3Q. Mimosoutěžní létání je možné již v pátek odpoledne 21. srpna 2020 a bude zakončeno večerním posezením. Další volné létání je možné po soutěži v sobotu odpoledne. Od pátku do neděle je možno ve vlastním stanu nebo karavanu kempovat přímo v areálu modelářského letiště.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Lukáš Malý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.