Soutěž S8E/P

Vážení modeláři,

dne 26.05.2018 se u nás na letišti bude poprvé konat soutěž rádiem řízených kluzáků. Poprosil jsem tedy Jardu Chmelíka o pár slov o této soutěži:

Kategorie S8E/P je rádiem řízený kluzák. Kluzák startuje kolmo vzhůru pomocí raketové motoru o celkovém maximálním impulzu 40 N/s. Pro představu motor hoří cca 10 s, takže průměrný tah motoru je 4 N. Minimální rozpětí je 1150 mm, maximální startovací hmotnost je 300 g.

Soutěží se na 3-5 letových kol a jedno finále. V jednotlivých kolech jsou soutěžící rozlosování do skupin po maximálně 7 zúčastněných. Výsledky jednotlivých skupin se přepočítávají podle stanoveného klíče. Vítěz obdrží 1000 bodů a ostatní obdrží body v poměru svých výsledku k vítězi.

Hodnotí se čas a přesnost přistání. Letové maximum je 360 s. Létá se na přesný čas, takže co je přes, se odečítá. Přistává se na bod a za každých 10 cm se odečítá 1 bod o maximálních 100 bodů.

Finále se zúčastní pět nejlepších po základních kolech.

POZVÁNKA NA SOUTĚŽ!!

2 komentáře u „Soutěž S8E/P

  1. Dobrý den, oslovím Jardu Chmelíka, který soutěž organizuje, aby dal co nejdříve vědět termín.

  2. Dobrý den,
    časoměřiči budou proškoleni v rámci rozpravy před soutěží. Prosil bych aby byli přítomni už na zahájení soutěže, to je 26.5. v 8:15.
    Děkuji a přeji hezký den

Komentáře nejsou povoleny.