Letiště Bradlec – omezení

Vážení modeláři,

rozhodnutím členského výboru ze dne 29.4. je níže uvedené nařízení neplatné. Omlouváme se všem za zveřejnění neprojednané informace celým výborem. Bližší informace v členské sekci zde.

Vážení modeláři,

abychom předešli stížnostem na letišti Bradlec, je výborem s okamžitou platností zakázáno létání o nedělích. Nařízení se týká vrtulníků a hlučnějších elektrických modelů. Stále platí úplný zákaz provozu jakéhokoliv spalovacího modelu na letišti Bradlec, a to po celý týden.

Děkujeme všem za respektování tohoto nařízení.

Příspěvek byl publikován v rubrice Oznámení a jeho autorem je Tomáš Jareš. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

4 komentáře u „Letiště Bradlec – omezení

  1. Pardon, nedokážu v tomhle případě držet hubu.
    Jsem skálopevně přesvědčen, že jsou na letišti Bradlec dodrženy všechny podmínky létání podle platného předpisu Úřadu pro civilní letectví, konkrétně předpisu L2 a jeho doplňku X, který pojednává o létání bezpilotními letadly a modely letadel. Mimo jiné mluví o bezpečné vzdálenosti od osob, STAVEB a OSÍDLENÝCH PROSTOR. Nemyslím si, že by jakýkoliv osídlený prostor nebo stavba byla ve vzdálenosti menší než bezpečné nebo dokonce kratší než 150 metrů, což je minimální bezpečná vzdálenost pro modely I NAD 20 KG, natož pak pro nějaké (s prominutím) vrtulníčky. O měření hluku ani nemluvím, to už je úplně mimo mísu. Až si teda někdo vzpomene, že ho ruší létání i ve středu a v pátek a pak přijde nějakej strejda z Val a řekne, že ho to na Valech taky ruší a že chce ve středu a v sobotu mít klid, stáhneme ocas mezi nohy, sklopíme uši, zakážete to taky, případně budeme stěhovat letiště někam jinam??? Nezlobte se, ale tohle mě fakt sere. Jestli má někdo problém, rád dodám několik výtisků platného předpisu, ať si v tom počte a pak nám trhne nohou.

  2. Jsem členem výboru a tak mě překvapuje, že podle rozhodnutí výboru je s okamžitou platností zákaz létání na modelářském letišti Bradlec.
    Mě mrzí, že ser o rozhodnutí o zákazu dovídám až z mailu, přestože jsem členem výboru. Rozhodnutí o zákazu létání nebylo projednáno ani na členské schůzi, ani nebyl svolána výborová schůze. Považuji proto toto rozhodnutí za neplatné, bezpředmětné.

  3. Na toto téma bude svolána schůze celého výboru, aby se vše podrobně vysvětlilo. Zároveň se velice omlouvám za nevhodné použití formulace “výbor” neboť opravdu toto téma výbor jako celek neprojednal. Vše vám vysvětlí předseda klubu na schůzi a výsledek z jednání bude zveřejněn zde. Jsem jeden z těch, koho to omezuje nejvíc.
    Děkuji za pochopení

  4. Vážení přátelé modeláři, rozhodnutí který napsal p.Jares bylo po domluvě se mnou odsouhlaseno a pouze reflekfujeme na aktuální situaci na Bradleci. Je to poslední ustupny krok pro zachování bezproblemoveho chodu letistě. Vše bude projednáno na obci a výboru modelářského klubu.

Komentáře nejsou povoleny.