Hofman Cup EPT 2014 – výsledky

Vážení přátelé a modeláři,

máme za sebou další, v pořadí již šestý, ročník soutěže RC parašutistů Hofman Cup, pořádané v rámci European Para Trophy 2014. Počasí nám přálo, vítr byl natolik klidný, že se dokonce dohodlo skákání bez hodnocení přistání proti větru, neb nebylo možno spolehlivě určovat jeho směr.

Soutěže pořádané na 4 kola se zúčastnilo 19 soutěžících a 5 pilotů modelů nosných letadel. Oproti předchozím ročníkům se letos neškrtal nejhorší výsledek a tak se jakákoliv chyba okamžitě projevila na výsledku soutěžícího.

Soutěžní klání probíhalo rychle a plynule, jednak díky zvýšenému počtu rozhodčích oproti předchozím ročníkům a druhak díky možnosti startovat s dalším nosným letadlem už ve chvíli, kdy předchozí vysadil své RC parašutisty.

Velký dík patří výpočetnímu centru rodiny Nečásků, kteří se nemalou měrou zasloužili díky rychlosti zpracování výsledků o plynulost soutěže.

A jak to celé dopadlo? Nebude Vás napínat, zahraniční závodníci opět ty naše porazili. Stupně vítězů dle celkového pořadí:

1. Roland Schuler s 487 body

2. Hans Benz s 718 body

3. Dominik Winter s 839 body

Hodnocení dam vyhrála Ruth Ziermann s 1364 body (7. místo celkově) a hodnocení mládežnické kategorie vyhrál Janis Türk s 1314 body (6. místo celkově). Nejlepší český závodník byl Jaroslav Beneš s 2206 body (13. místo celkově).

Soutěžící, kteří se umístili na stupních vítězů, dostali krom pohárů i možnost podívat se na Boleslav z paluby letounu z hangáru Nadačního fondu letadla Metoděje Vlacha. Někteří toto privilegium přenechali mladším účastníkům, kteří si tak odnesli nezapomenutelný zážitek.

Děkujeme všem účastníkům, pořadatelům i sponzorům a s diváky se těšíme příští rok na shledanou.